Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, merkeze alındığı için kırgın olduğu ve bu nedenle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ziyareti sırasında valilikte olmadığı iddialarına yanıt verdi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Diyarbakır’daki ziyaretleri arasında yer alan valilik ziyaretinde Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın olmaması, bazı basın yayın organlarında “Vali karara tepki verdi Bakanı karşılamadı” haberlerine neden olmuştu. Vali Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne veda ziyaretinde bu iddialara cevap verdi.
Vali Kıraç, Bakan Bozdağ’a tepkili olmadığını ifade ederek, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile konuştum. Yıllardan beridir devlete hizmet ediyoruz. Devlet işinde küslük olmaz. Bu tür hizmetler gönül ilişkisiyle yapılır. Görev verilirken iyi alınırken mi kötü olunur? Öyle bir düşüncede olamam. Dolaysıyla bunun düzeltilmesi gerekir. Evine gelen kişiye nezaketsizlik yapılması bizim geleneğimizde, huyumuzda ve adetimizde yoktur. Valilik kararnamesi geç saatlerde sabaha doğru yayınlandı. Adalet Bakanı’nın valilik ziyareti yapacağını düşünmedim” dedi.

“KARARA KIRGIN DEĞİLİM”
Vali Kıraç, Merkez Valiliği’ne alma kararına kırgın olmadığını ve yıllardan beridir en çok valilik hizmeti yapan görevlilerden birisi olduğunu dile getirdi. Kıraç, “Bu hizmet böyle yürümektedir. Zaman zaman alınır veya verilir. Benim dışımda olan bir şey görevi takdir edenler bunun cevabını verebilirler. Bize verilen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduk. Diyarbakır’da kaldığım sürece halka en iyi hizmeti devlet kaynaklarından tasarruflu kullanarak daha çok kişiye hizmet götürmek gayreti içerisinde olduk. İnşallah halkımızın nezdinde iyi bir izlenim bırakmışız. Geldiğim günde bunu söylemiştim, gitti de kurtulduk dedirtmemek lazım. Allah razı olsun iyi bir insandı söyleniyorsa bu benim için çok önemlidir. Gelecek olan valiye hayırlı olsun temennisinde bulundum. Türkiye’nin başarılı idarecilerinden birisi kendisine Diyarbakır’daki çalışmalarında başarılar diliyorum. Muhtemelen görüşürüz. Deneyimlerle bilgileri aktarırım. Diyarbakır’a daha iyi hizmetler yaparlar umarım” diye konuştu.
(İHA)