TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Valilik tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Alacahan'ın da içinde yer aldığı Bakırcılar Çarşısı'nı ziyaret etti.

Burada ağırlıklı olarak bakır işçiliği yapan esnafla sohbet eden Vali Öz, Alacahan'ın, çevresindeki esnaf için önemli işlev göreceğini söyledi.

Bölge ekonomisinin canlılık kazanması için özellikle kruvaziyer turizm kapsamında kente gelen turistleri Alacahan'a ve dolayısıyla Bakırcılar Çarşısı'na yönlendireceklerini ifade eden Vali Öz, şunları söyledi:

"Alacahan bölge turizmi için çok büyük işlev görecek. Tabii bundan en çok sizler istifade edeceksiniz. Alacahan'ın iki sokak altında geniş bir otopark yapacağız ve böylece gelen turistler araçlarını buraya park ettikten sonra bölgeyi rahatlıkla gezip alışverişlerini yapabilecek. Böylelikle Alacahan bu bölgedeki esnafımıza hem ticari hem de turistik açıdan hizmet edecek. Bu mekan bölgenin hem cazibe merkezi olmasını sağlayacak, hem de buradaki esnafın markalaşması ve standartlarının yükselmesine vesile olacak."

Vali Öz, daha sonra beraberindekilerle dükkanları gezerek ürünleri inceledi.