Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz’da darbe girişiminin ardından terör örgütü PKK mensuplarının telsiz konuşmalarında, kaçmak isteyen darbecilere “birlikte hareket edelim” çağrısında bulunduğunu söyledi.
Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz darbe gecesi, kentte terör örgütü PKK ile Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları arasında geçen telsiz konuşmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Deniz, darbe girişimi gecesinden sonra emniyet birimlerinin PKK terör örgütünün darbe girişiminde bulunan askerlere kaçmaları halinde kucak açılması ve gerektiğinde beraber hareket edilmesine dair istihbarat raporlarının olduğunu belirterek, PKK’nın telsiz kestirmelerinde, FETÖ’cü teröristlerin kaçmaları ve kendilerine sığınmaları durumunda “kucaklaşalım”, “dirsek temasında bulanalım”, “beraber hareket edelim” şeklinde bazı paylaşımların olduğunu kaydetti.
Deniz, “FETÖ’nün devlete sızması 1980’li yıllarda başlıyor. Hepimiz de biliyoruz ki PKK terör örgütü de 80’li yıllardan itibaren Türkiye’de eylemler yapmaya başladı. Şuna dikkat etmek lazım, özellikle bölgemizde bu darbe girişimini bertaraf ettikten sonra PKK’ya talimat geldi. Yoğun bir şekilde harekete geçmeye başladılar. Son günlerde Hakkari, Bingöl, Muş, Ordu ve Trabzon’da bir kısım eylemleri var. Özellikle Karadeniz’deki eylemlerinde şuna dikkat çekmek lazım tamamen provokasyona yöneliktir. O yörede şu anda fındık dönemi ve buradan giden insanlarımız orada çalışıyorlar. Tamamen onlara yönelik bir provokasyon olabilir, halkımızın buna dikkat etmesi lazım” dedi.
(İHA)