İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyonu devam eden Emek Sineması’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Şahin, “Emek Sineması’nın gerçekten orijinal süslemeleriyle birlikte çok güzel bir kompleks içerisinde, bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum”dedi.
Tarihi Emek Sineması’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet Dönemi’nin ilk sinema salonlarından olan Emek Sineması perdelerini açmak gün sayıyor. Emek Sineması’nı ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyaretinde Vali Vasip Şahin’e eşlik eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şahin’e Emek Sineması’nın tarihini ve sinemada yürütülen çalışmaları anlattı.Vali Şahin daha sonra Avrupa’nın en önemli 6 projesi arasında en iyi Kentsel Yenileme Projesi seçilen Tarlabaşı 360 Projesinin çalışmalarını da yerinde inceledi.

"BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM”
Emek Sineması’nda çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Vali Şahin, ”Emek Sineması’nın gerçekten orijinal süslemeleriyle birlikte çok güzel bir kompleks içerisinde bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Koruma kurulu dikkatli bir çalışma yürütülmesi için elinden gelen her türlü denetimi yapmış. Burası da kamuoyunun beklediği gibi orijinal bir şekilde tekrar sinemaseverlerin ve sinema sektörünün hizmetine çok yakın bir zamanda girecektir” dedi.
Öte yandan, Emek Sineması’nda çalışmalar son aşamaya geldi. Sinema sanatseverlerle buluşmak üzere gün sayarken, çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığı gözlendi.
(İHA)