TRABZON (AA) - Vali Yücel Yavuz, Trabzon Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Yavuz, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Borsanın çalışmalarından duyduğu memnuniyetini belirten Vali Yavuz, "Borsamızın çalışmalarını geldiğim günden itibaren takip ediyorum. Çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak daha iyi olmak için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Sektörde yer alan aktörlerin bilinçlenmesi noktasında borsaya önemli görevler düşüyor." dedi.

Vali Yavuz, fındık sektöründe Trabzon'un tarihten gelen ve bugün de devam eden önemli bir yeri olduğunu belirterek, "İlimizde fındık üretimi, tıpkı ticaretinde olduğu gibi artırılmalıdır. Sektörün bir bütün halinde hareket etmesi kaçınılmazdır. Ülkemizin önemli tarımsal ihraç ürünlerinden olan fındığı özellikle çocuklarımıza yedirmeliyiz. Okullarımızda bu konuda çalışmalar, hazırlıklar yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Mehmet Cirav da Vali Yavuz'a Ticaret Borsasının işlevi, yapısı ile fındık ürününün tarihsel gelişimi hakkında sunum yaptı.