SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğünce hizmeti içi eğitim semineri düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, seminerin Vali Yardımcıları Mehmet ALİ Karatekeli ve Ali Galip Saral'ın katılımıyla, Amasya'da bir otelde yapıldığı belirtildi.

Seminerde konuşan Vali Yardımcısı Karatekeli, Türkiye'de hizmet içi eğitime en çok önem veren bakanlığın İçişleri Bakanlığı olduğunu kaydetti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile Samsun Valiliği bünyesinde OHAL Bürosu oluşturulduğunu aktaran Karatekeli, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de 3 ay süreyle ilan edilen ve sonrasında 3 ay daha uzatılan olağanüstü hal, valiliklerce kurulan OHAL bürolarında koordine ediliyor. Valiliğimizde kurulan OHAL Bürosu'nda ise Samsun vali yardımcısı olarak benim başkanlığımda, 1 müdür, 1 şef, 1 memur, 1 şoför ve 1 hizmetliden oluşan 6 kişilik ekip 24 saat boyunca büroya gelen ihbar ve şikayetleri titizlikle inceliyoruz." ifadelerini kullandı.

İhbar ve şikayetlerin yoğun biçimde ulaştığı OHAL Bürosu'nda bütün dilekçeler herhangi bir iftiraya meydan vermemek adına titizlikle işleme alındığını kaydeden Karatekel, valilik ve kaymakamlıklarda çalışan en alt birimden, en üst birime kadar tüm çalışanların olağan üstü gayret ve çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Eğitim programı, OHAL ve diğer iş ve işlemler ile ilgili karşılıklı bilgi paylaşımının ardından sona erdi.