SAMSUN (AA) - Vanlı gazeteciler, şehir şehir dolaşarak açtıkları fotoğraf sergileriyle, 15 Temmuz darbe girişiminde kentte verilen mücadeleyi anlatıyor.

Yürütülen proje kapsamında Samsun'da açılan sergide yer alan fotoğraflar, darbe girişimi sırasında Vanlıların vatanına, milletine ve bayrağına nasıl sahip çıktığını gözler önüne seriyor.

Proje ekibinde yer alan Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki ihanet sırasında Vanlıların devlet ve milletinin yanında yer aldığını, darbe girişimine engel olduğunu söyledi.

Vanlıların darbeye ve her türlü teröre karşı nasıl birlik olduğunu anlatmak için proje hazırladıklarını belirten Yazlık, "Vatandaşların zihninde bu ihanet girişimi sürekli canlı kalsın istedik. İnsanlarımıza darbenin ve terörün ne kadar kötü olduğunu anlatmak için çalışma başlattık." dedi.

- "Her yıl 15 ilde 15 Temmuz'u anlatacağız"

Van'ın terörle anılmasını istemediklerini dile getiren Yazlık, şunları kaydetti:

"6 yıl sürecek projeyle, her sene 15 ilde 15 Temmuz'u anlatacağız. Projemizi Valilik, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Anadolu Basın Birliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi gibi kurumlar destekliyor. İnsanlarımıza 15 Temmuz gecesi Van'da çekilen fotoğraflarla, Van'ın darbeye ve teröre karşı dik durduğunu göstermek istiyoruz. İlgili kurumlar ve kanaat önderlerinin desteğiyle zor bir projeyi yürütüyoruz. Allah'ın izniyle projeyi amacına uygun şekilde tamamlamayı hedefliyoruz."

Proje kapsamında Ağrı ve Erzurum'dan başlayan yolculuklarının Karadeniz'de devam ettiğini bildiren Yazlık, "Bugün de kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun'dayız." diye konuştu.

Terör ve darbeye karşı birlik ile beraberliğin önem taşıdığını, bu sağlandığında Türkiye'nin daha güçlü olacağını vurgulayan Yazlık, "Gittiğimiz yerlerde vatandaşlarımız bizi çok sıcak karşılıyor. Karadeniz'de de çok sıcak karşılandık. Bu ülke giderse hepimiz gideriz. Aynı gemideyiz. Van, Erzurum, Şırnak, Hakkari, Edirne, Samsun fark etmiyor. Hepimiz kardeşiz. Birbirimizi sever ve doğru anlarsak hiçbir terör örgütü başarılı olamaz." ifadelerini kullandı.

Ön yargıları yıkmak için yola çıktıklarına işaret eden Yazlık, Vanlıların darbe girişimine nasıl karşı çıktığını tüm Türkiye'ye anlatmaya çalışacaklarını söyledi.

Yazlık, darbe girişiminde bombalanan TBMM'de de sergi açacaklarını sözlerine ekledi.