Darbe girişimine karşı koyan Ömer Ünlü, açılan ateş sonucu 2 parmağını kaybetti.
İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı Ömer Ünlü, darbe girişiminde Harbiye’de bulunan TRT binası önünde kendilerine açılan ateş sonucunda 2 parmağını kaybetti. 15 Temmuz gecesini anlatan 1 çocuk babası Ömer Ünlü, “TRT binası önüne geldiğimiz esnada aniden bize ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda yanımda bulunan bir vatandaş yaralandı. Ve onu kucaklayıp polis aracına bindirerek hastaneye gönderdim. Yaralı adamı hastaneye gönderdikten sonra parmaklarımdan vurulduğumu baş ve orta parmağımın koptuğunu fark ettim. Daha sonra beni de hastaneye kaldırdılar ve tedavi altına alındım” şeklinde konuştu.

"PARMAK ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN VATAN"
Vatan olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını belirten Ömer Ünlü, “Hastanede kendime geldiğim esnada dışarıya çıkmak, meydanlarda darbe girişimine engel olmak istedim. Ama ne yazık ki tedavimden dolayı dışarıya çıkmama izin verilmedi. Aklıma gelen, parmaklar gitsin, bu can gitsin ama bu vatan gitmesin demek oldu. Bu vatan olmazsa hiç kimse olmayacak. Bugün Allah göstermesin bir daha darbe olsa yine çıkarım meydanlara dimdik hainlerin karşısında dururum” cümlelerini vurguladı.

"O GECE KİMSEDE KORKU YOKTU"
Yaşanan olayda kimsenin korkmadığını ve herkesin canını ortaya koyduğunu belirten Ömer Ünlü, “Olay esnasında herkes canını ortaya koymuş meydanlarda darbecilere karşı geliyordu. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü herkes bir arada birlik ve beraberlik içerisindeydi. Biz oraya ölmeye gittik. Şehitlik nasip olmadı bizlere. Bizim tek isteğimiz darbecilerin idam edilmemesidir. Bizler idam istemiyoruz. Bizler onların acı çeke çeke ölmesini istiyoruz. Çünkü ölüm onlara kurtuluş olacaktır” şeklinde konuştu.
Oğlunun meydanlara inerek vatanını savunmasından dolayı oldukça gururlandığını belirten Ömer Ünlü’nün babası Mahmut Ünlü ise “Darbenin yaşandığını öğrenir öğrenmez bizler burada meydanlara indik. İlk başlarda çok korktuk çünkü ne olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan meydanları boş bırakmayın çağrısı üzerine korkumuzu yendik, tamam artık bir şey olmaz bir şey yapamazlar dedik. Darbenin 2. gecesi oğlumuzun yaralandığına dair haber aldık. Çok şükür oğlumuz iyi. Aynısı olsa yine yollarım ve bizler de gideriz. Vatan sağ olsun diyorum başka da bir şey diyemiyorum. Cezalandırma konusunda oğlumla beraber aynı fikirdeyim. Onlar idam edilememeli onlar acı çeke çeke ölmelidir. Ben oğlumla ve o meydanlarda darbeye karşı gelen tüm vatandaşlarımla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)