Aydın’ın Söke ilçesinden İzmir’e giden tren, iddialara göre 3 aydır vatandaşları istediği durağa bırakmayınca bu durum tepkilere yol açtı. Duruma isyan eden yolcular, imdat frenini çekip seyir halindeki treni durdurarak eylem yaptı.
Selçuk’ta oturan ancak trenle ulaşımını sağlayarak İzmir’de çeşitli alanlarda çalışan bir grup vatandaş, Selçuk Tren İstasyonunda eylem yaptı. Selçuk’tan 06.49’da hareket eden Söke treninin yaklaşık 3 aydır Torbalı’ya kadar sefer yapması nedeniyle yaşanan sıkıntıları dile getiren yolcular, bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını istedi. Yolcular, Söke treninin İzmir’e yolcularıyla beraber gitmemesine bir anlam veremediklerini, yolcularını Tepeköy İstasyonu’na bıraktıktan sonra boş olarak yoluna devam ettiğini öne sürdü.

"TREN YÜZÜNDEN İŞİMİZİ KAYBETTİK"
Selçuk’tan tren ile İzmir’de çeşitli iş yerlerine ulaşmak isteyen bir grup vatandaş, işlerine geç kaldığını bu yüzden birçok kişinin işlerini kaybettiğini, ayrıca birçok yerli ve yabancı turistin uçak saatlerini kaçırdıklarını dile getirdi. TCDD’den aylık abone bileti aldıklarını, Torbalı’da indikten sonra iş yerlerine İZBAN ile gitmelerinden dolayı ekstra bilet aldıklarını hatırlatan yolcular, aboneliklerinin geçersiz olduğunu belirterek, ekonomik olarak da zarar gördüklerini dile getirdi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden Basmane Garı’na kadar sefer yapan trenin yaklaşık 3 aydır Torbalı’ya kadar gittiğini belirten yolcular, şunları söyledi:
“Biz daha önce sabah 06.49’da Selçuk’tan hareket eden Söke treni ile Basmane Garı’na gidiyorduk. Ancak yaklaşık 2 aydır aynı tren bizi Torbalı İstasyonunda bırakıyor. Fakat Torbalı’da indiğimiz tren ile İZBAN’ın hareket etmesi arasında bir dakika gibi çok kısa bir süre var ve biz çoğu zaman İZBAN’a yetişemiyoruz, doğal olarak treni kaçırmış oluyoruz. Bizler bu konuda anket bile yaptık. Konunun çözülüp çözülmeyeceği konusunda bizlere hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Ancak böyle olunca bizler işlerimize geç kalıyoruz. Bazı çalışanlar işlerine 09.30’da gidebiliyor, bu da baya sorun oluşturuyor. Bizler her sabah saat 06.40’da Selçuk’tan hareket eden Söke treninin daha önceki gibi son durağının Basmane Garı olarak sefer yapmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz.”
Sabah saatlerinde bir süre trenin hareket etmesini engelleyen yolcular, polis tarafından sakinleştirildi. Eylemin ardından tren Torbalı’ya hareket etti.
(İHA)