KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da bazı veliler, çocuklarını "imam hatip müfredatlı sınıfta" okutmak istediklerini belirtti.

Şehit Şerif Balcı Ortaokulu önünde toplanan veliler adına basın açıklamasını okuyan Hasan Yetişken, FETÖ'nün vatandaşların dini duygularını kullanarak, din adamı kisvesi altında Türkiye'nin başına birçok bela açtığını söyledi.

Doğru dini bilgilerin devlet denetimindeki okullarda verilmesini isteyen Yetişken, şöyle konuştu:

"Bu haklı talebe engel çıkaranlar çocuklarının FETÖ'ye av olmasına sebep olmuşlardır. Devletin okullarında dini bilgilere ulaşamayanlar, çocuklarını güvendikleri FETÖ’ye teslim etmiş ama ne yazık ki bu çocuklar örgüte av olmuşlardır. Bizler çocuğumuzun yürüyüş mesafesindeki Şehit Şerife Balcı Ortaokulu'nda imam hatip müfredatlı bir sınıfta okumasını istiyoruz. Çocuklarımızın bütün derslerini okulun öğretmenlerinden almasını, ilave olarak Kur'an, hadis gibi dersleri görmesini istiyoruz."

Taleplerini 6 ay kadar önce Vali'ye ilettiklerini,İl Milli Eğitim Müdürüne konunun aktarıldığını dile getiren Yetişken, olumlu yaklaşılmasına karşın bundan vazgeçildiğini öğrendiklerini söyledi.

Verilen sözlerin tutulmasını isteyen Yetişken, "Şerife Bacı, Fatih Sultan Mehmet ve 23 Ağustos Ortaokullarında imam hatip müfredatlı sınıfların açılmasını, bu sınıflardaki öğrencilerin hiçbir ayrım yapılmadan eğitimlerini alabilmelerini talep ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasına İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Kimyagerler Derneği, Evrensel Hafızlar Derneği, Önder İmam Hatipliler Derneği, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ve Safa Vakfı ilçe temsilcileri de destek verdi.