Gaziantep’te velilerin öğrencilerle beraber okula girişleri, son günlerde saldırı ihbarlarının artması sonucu yasaklandı.
Velilerin okula yeni başlayan çocuklarıyla birlikte okula alınmaması kararına bazı veliler tepki gösterirken, bazıları ise uygulamayı memnuniyetle karşıladı. Çocuklarını okula getiren veliler içeri alınmayınca kapıda çocuklarını bekledi. Bazı veliler uygulamanın çocuklarının güvenliği için olumlu olduğunu söylerken, bazı veliler de çocuklarının heyecanlanmaması için okula alışma sürecinde çocukların yanında olunması gerektiğini savundu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete Uygulamanın hem güvenlik hem de öğrencilerin adaptasyonu nedeniyle alınan tedbirle ilgili, “Elbette ki ailelerimiz çocukların heyecanını yaşamak istiyorlar. Ancak, çocuklarımızın okula bir an önce adapte olabilmeleri için, okullarımızda okul yöneticilerimiz bu ilişkiyi hızlı bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla tedbirler aldılar. Hem bu adaptasyonu hızlandırmak, hem de gelen ve gidenin kontrol altına alınması, çocuklarımızın bire bir kendi güvenliği açısından önemlidir. Biz bu işi biraz daha hızlı normale dönüştürme konusunda aldığımız bir tedbirdir. Eğer siz buna bir sınırlandırma getirmezseniz, yıl boyunca velilerimiz, öğrencilerimizle hissiyatla gelmek isteyecek. Biz de yıl boyunca adaptasyonunu sağlayamayız. Böyle bir tedbir, formasyon açısından herhangi bir sorun olmayan bir uygulamadır” diye konuştu.
(İHA)