SAMSUN (AA) - Vezirköprü Anadolu Lisesi'ndeki bir koridora, mezun öğrencilerin resimleri yerleştirilerek, koridorun adı "Mezunlar Sokağı" konuldu.

Okul müdürü Mustafa Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, okullarının Vezirköprü'nün en köklü liselerinden biri olduğunu anımsattı.

Mezunlarının Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli alanlarda hizmet verdiğini dile getiren Kurtoğlu, "Projemizin amacı, öğrenim hayatına devam eden öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak, mezunlarla öğrenciler arasında bir bağ kurmaktı. Bu amaç doğrultusunda sosyal medya üzerinden mezunlarımızla iletişime geçtik. Bize dönüş yapanların bilgileri ve fotoğraflarından oluşan çalışmayı okulumuzun bir koridoruna koyduk." dedi.

Koridora "Mezunlar Sokağı" adını verdiklerini aktaran Kurtoğlu, çalışmanın öğrencilerinin motivasyonunu da artıracağına inandıklarını kaydetti.

Okulun edebiyat öğretmenlerinden Figen Günindi tarafından yürütülen projede 2000 yılından bu yana mezun olan öğrencilerin fotoğraflarının altında yaptıkları meslekler de anlatılıyor.