SAMSUN (AA) - Vezirköprü Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından üreticiyi destekleme kapsamında kavun ve karpuz fidesi dağıtıldı.

Adnan Menderes Parkı'nda düzenlenen programda 30 üreticiye 15 bin fide yüzde 50 hibe ile verildi.

Programa Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Doğan, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, belediye meclis üyeleri ve üreticiler katıldı.

Kaymakam Kaşıkçı, babadan kalma tarım yöntemlerinin yeterli olmadığını ifade ederek, rekabet etmenin yolunun yeni alternatif ürünlere yönelmek olduğunu söyledi. Kaşıkçı, "Değeri daha yüksek ürünlere yönelmemiz lazım. Dağıtılan bu ürünler inşallah çiftçimizin gelirini artırmada faydalı olur." dedi.

Vezirköprü’nün kalkınması için tarım ve hayvancılığın çok önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Edis ise şunları dile getirdi:

"İlçemizin kalkınması için tarım, hayvancılık ve turizm bizim için çok önemli. Tabi ki organize sanayi, ihtisas sanayi gibi yatırımları da önemsiyoruz ama ekonomik olarak başarıya ulaşmamız için bunlar çok önemli. Ekonomide başarı elde etmemiz için yürümek değil koşmamız gerekli. Yerel yönetim olarak üreticimizin her zaman destekçisi olacağız."

Konuşmanın ardından üreticilere fideleri dağıtıldı. Otuz kişiye 500'er adet dağıtılan fideler 1 dönüm araziye ekilecek.

Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Uğur Yazıcı, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini 2016 yılı buğday hasadı sonrası beyaz ve kara lahana fidesi dağıtacaklarını, 2017 yılı içinde desteklemelerin daha fazla olacağını belirterek, kapama meyve bahçesi kuracak üreticilerin fide ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.