SAMSUN (AA) - Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Soner Algök, motosiklet sürücülerine uyarılarda bulundu

Algök, yaptığı açıklamada, 2016 yılının ilk 4 ayında motosiklet kazalarında artış yaşandığını belirterek özellikle motosikletlerin denetleneceğini ve trafik kontrollerinin de artarak devam edeceğini söyledi.

2015 yılında meydana gelen 3 ölümlü kazanın motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazaları olduğunu ifade eden Algök, motosiklet sürücülerinin daha duyarlı olmaları gerektiğini, bilinçsiz bir şekilde motosiklet kullananların trafiği tehlikeye attığını, can ve mal kaybına sebep olduğunu belirtti.

Yeterli sürüş kabiliyeti olmayan sürücülere motosiklet kullanımı konusunda gerekli uyarıları yaptıklarını dile getiren Algök, "İlçemiz ve çevresinde tescilli olan yaklaşık 2 bin 417 motosikletin olduğu bunun dışında tescilli olmayan motosikletlinin de yoğunlukta olduğu görülmektedir. Son 1 yıl içinde meydana gelen motosikletli sürücülerinin trafik kazalarında büyük bir kısmı yaralanmayla veya ölümle sonuçlandığı, motosiklette bulunan kişilerin genellikle kask ve gerekli güvenlik kıyafetlerini giymediği gözlenmektedir." dedi.

Motosiklet satın alan kişinin 3 ay içinde satın aldığı motosikleti kullanmamak kaydıyla trafik tescil büro amirliğinde tescilini yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Algök, ebeveynlerin motosiklet sürücü belgesi olmayan çocuklarına motosiklet satın almaması gerektiğini de kaydetti.