SAMSUN (AA) - Vezirköprü Belediyesi, yaptırdığı kültürevine Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın adını verdi.

Akören Mahallesi'nde yaptırılan kültür evinin açılışı törenin de konuşan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, tesise Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın adının verilmesiyle daha da anlam kazandığını söyledi.

Şehidin adını kültür evine veren Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür eden Kaymakam Kaşıkçı, "Bir ülkenin değeri, ne kadar bedel öderseniz o kadar artar. Biz 1071 yılında Alparslan ile Anadolu topraklarına girdik. Bu topraklarda tutunmanın bedeli çok ağır. Haçlı seferleriyle medeni Avrupa, bizi bu topraklardan atmaya kalkıştı. Çanakkale'de yenilmedik ama Avrupa'nın bizimle dertleri halen bitmedi. Onun hesabını bugün görmeye çalışıyorlar. Bu vatan topraklarında sıkılan her kurşun, patlatılan her bomba Çanakkale'nin intikamıdır ama Türk milleti olarak bir ve beraber olursak, bu vatanı asla bölemeyecekler." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de kültür evine Belediye Meclisi kararıyla Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın adını vererek şehitlerinin adını yaşatmak istediklerini, Vezirköprülü bütün şehitlerin isimlerini ilçede yapılan eserlere, parklara, sokaklara vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından kültür evinin açılışı yapıldı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 27 Ekim'de PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Adnan Uluışık ile yanındaki bir asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.