TOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu öne sürülen Şenel S'nin yakalanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiyi göre, Ankara Hukuk ve Hayat Derneğinde görevli bulunan ve mesleği mühendis olan Şenel S, polisin kendisini aradığını öğrenince ortadan kayboldu. Polis ekipleri, Şenel S'yi yakalamak için Tokat'taki akrabalarını takibe aldı.

Soruşturma kapsamında şüphelinin, Tokat Adliyesinde çalışan kardeşi G.S, gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Polis, Şenel S'nin bazı akrabalarının da ifadesine başvurdu.

Bir süre başkasına ait otomobille Ankara'da bulunduğu tespit edilen Şenel S'nin 4 gün önce kente geldiğini belirleyen polis, şüpheliyi babasının evine girerken yakaladı.

FETÖ'nün "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddia edilen Şenel S'nin yakalanmamak için saçını ve bıyığını kestirdiği belirlendi.

Emniyetteki işlemleri süren şüphelinin gözaltına alınan eşi F.Ş'nin de 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 117 net yaptığı ve öğretmen olduğu, bir süre önce meslekten ihraç edildiği öğrenildi.