DÜZCE (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi'ne ilişkin, "Şu anda hedefimiz dünyada 5 ülkede gerçekleştirilen Dünya Baja Rallisi'ni 2018 yılında Düzce'ye getirmek." dedi.

Düzce ve yedi ilçesinde 4-7 Ağustos tarihlerinde TMF, Düzce Valiliği, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklarının iş birliğinde gerçekleştirilecek yarışma öncesinde Kaynaşlı-Yığılca ilçeleri arasındaki 150 kilometrelik parkuru Düzce Safari Off Road Kulübü (DOSOD) ile basın mensuplarına tanıtan Akülke, parkurun toplam uzunluğunun 450 kilometre olduğunu söyledi.

Yarış süresince 4 ilçede kamp kurulacağını anlatan Akülke, 450 kilometrelik parkurun tamamının yarışa hazır olduğunu vurguladı.

"İnanılmaz bir 450 kilometrelik parkur olduğunu gururla söyleyebilirim" diyen Akülke, "4 gün sürecek bu organizasyonda 4 kampımız, 4 ekstrem etabımız var. Yakın Karadeniz Düzce'nin, spor turizminde 8 aylık kısa bir dönemde nereden nereye geldiğini bugün inanılmaz bir keyifle izledik." ifadesini kullandı.

Yarışların Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıdığına işaret eden Akülke, katılacak sporcu sayısını 250 ile sınırlandıracaklarını kaydetti.

Katılım için yoğun talep aldıklarını aktaran Akülke, "Bu sene çok fazla arkadaşımız istiyor ama daha fazla sporcuyu yarıştıramayacağımız için bir çoğunu üzeceğiz. En büyük hedeflerimizden birisi olan 'Düzce motor sporları merkezi olacak' ilkemiz için doğru bir yolda olduğumuzu görüyorum. Şu anda hedefimiz dünyada 5 ülkede gerçekleştirilen Dünya Baja Rallisi'ni 2018 yılında Düzce'ye getirmek." diye konuştu.

Akülke, önümüzdeki yıl yapılacak olan Baja Rallisi'nde off-road araçlarına da yer vereceklerini sözlerine ekledi.

Parkuru test eden milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı da yaklaşık 8 aylık bir çalışma neticesinde Avrupa ve dünya standartlarında bir parkur hazırlandığını belirtti.