TRABZON (AA) - Ortahisar ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'ne bağlı Yanyamaç'ta yaptırılan yol törenle hizmete açıldı.

Trabzon merkeze bağlı köy statüsündeyken Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılan değişiklikle Çağlayan Mahallesi'ne bağlı semte dönüşen Yanyamaç'ta, Ortahisar Belediyesince asfalt kaplama olarak yaptırılan yol hizmete girdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yolun açılışında yaptığı konuşmada, Çağlayan'da 5 bin 400 metrelik yolu kalite standartlarına kavuşturmak için bütün mesai arkadaşlarıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Söz verdiğimiz gibi görev süremiz sona ermeden, Yanyamaçlıların 40 yıldır devam eden yol özlemini de sona erdirerek hizmete açtık." dedi.

Belediye sınırları içindeki bütün yolları, görev süresi sona ermeden bitirme sözü veren Genç, şunları kaydetti:

"Bu büyük bir hedefti gerçekten çünkü epeyce yol ağımız var. Bu konuda kararlıydık, azimliydik. Sizden aldığımız bu gücü, sizden aldığımız desteği arkamızda hissediyoruz. Daha doğrusu sizin verdiğiniz vergilerle beraber bize emanet ettiğiniz bütçeyi sizlere hizmet etmek için kullanıyoruz. Görev süremizin sonunda Ortahisar ilçemizin bütün yollarını asfaltıyla betonuyla yapmayı bitirmeyi Cenab-ı Allah bize nasip edecektir."

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da her mahallenin ayrı ayrı problemleri olduğunu ifade ederek, "Bu problemleri kademe kademe çözüyoruz. Ben tekrar burada yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Başkanıma, yardımcılarına ve personelimize teşekkür ediyorum. Yeter ki siz, bizlere destek olun. Bu desteğinizle biz sizlerin yüzünü kara çıkarmayız ve sizleri mahcup etmeyiz. 2019'un sonuna geldiğimizde yollarını bitirmediğimiz, yol problemini ortadan kaldırmadığımız mahalle bırakmayacağız." diye konuştu.

Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ömer Ergenç ise 40 yıldır Yanyamaç yolunun asfaltlanmasını beklediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Her mahallede 2-3 kilometre asfalt ve betonlama yapılırken Çağlayanımızda 20 kilometre asfalt ve beton yol dökülmüştür. Bu yol 5 bin 400 metredir. Devamında 700 metrelik bir yolumuz daha var. Başkanımız diyor ki, '2019 Mart ayında görev süremiz dolduğu zaman artık biz kahvelerin önünde yol konuşmayacağız.' Bu ne demek oluyor; biraz sabır göstereceğiz ama her şey çok güzel olacak."