Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın spora ne kadar meraklı olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da spora olan ilgisi üst seviyededir. Yaptığımız atılımların, kısa, orta ve uzun vadede dönüşleri olacaktır" dedi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) düzenlediği TSYD-Spor Toto Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nın ödülleri törenle verildi. TSYD’nin Levent’teki sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ödül törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı konuşmada spor basınının spor dünyasının içinde yaşanan gelişmeleri, atılımları, güzel ve kötü anları vatandaşlarla buluşturduğunu anlattı.

"ÇALIŞMALARIMIZ GECE GÜNDÜZ DURMADAN DEVAM EDECEK"
AK Parti hükümetlerinin son 12 yılda spor alanında çok büyük çalışmaları olduğunu aktaran Bakan Kılıç, "Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın spora ne kadar meraklı olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da spora olan ilgisi üst seviyededir. Yaptığımız atılımların, kısa, orta ve uzun vadede dönüşleri olacaktır. Önümüzde 2016 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile çok sayıda uluslararası organizasyon var. Sporcularımızın ülkemizi en üst seviyede temsil etmesi yönünde çalışmalarımız, gece gündüz durmadan devam edecek" diye konuştu.
Amatör branşların da medyada yer bulabilmesinin önemine dikkat çeken Kılıç, "Bu sporcularımızın haberlerine siz değerli spor medyası tarafından daha fazla yer verilmesi, sporumuza yine büyük destek olacaktır. Kardeşlerimize de yüksek motivasyon sağlayacaktır. Türk spor basınının en büyük derneği TSYD, tüm bu gelişmelerin en yakın şahidi olmuştur ve olacaktır. Yarınlarımızı çok daha kuvvetli kuracağız" dedi.

"EN ÖNEMLİ ŞEY, TEMİZ SPOR"
Kılıç, göreve geldiği günden beri üzerinde ağırlıklı olarak durduğu ve sürekli tekrarladığı konunun, "temiz spor" olduğunu söyledi.
"En önemli şey, temiz spor" diyen Bakan Kılıç, "Çünkü ahlaklı ve temiz spor, gelecek nesillerde hem gururla hem de şerefle anılacaktır. Başka türlü alınan başarılar ise başarı değildir. En sonunda önünüze olumsuzluk olarak dönecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spor medyasının her zaman destekçisi olacaklarını, zaman zaman da kendilerinin destek isteyeceklerini kaydeden Kılıç, şunları söyledi:
"Fikir alışverişlerinde bulunup, gerekli yerlerde size destek olacağız. Tabii bizler de sizden yeri geldiğinde destek isteyeceğiz. Bizim kapımız hepinize ve tüm gençliğimize sonuna kadar açık. Her an elimizden ne geliyorsa, yardımcı olmak için çalışacağız. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Çalışmamız ve ülkemizin sadece birkaç alanda değil, her alanda temsilini artırmamız gerekiyor. Kendimizi bu şekilde dünyaya göstereceğiz. Ümit ediyorum ki çıktığımız bu güzel yolda hedeflerimize ulaşacağız."
Törende toplam 12 dalda 37 ödül sahiplerini buldu.
Bakan Kılıç, yakın zamanda vefat eden gazeteci Süleyman Alasya’nın hak kazandığı jüri özel ödülünü, oğlu Arda Alasya’ya verirken, gazeteci Aram Kuran’a da Türk-Ermeni dostluğuna katkıları nedeniyle verilen TSYD Özel Ödülü’nü takdim etti.
TSYD Genel Başkanı Naci Arkan da Bakan Kılıç’a plaket verdi.
(İHA)