TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir kişi, yolda yaralı halde bulduğu montofon melezi büyükbaşa sahip çıkarak tedavi edilmesini sağladı.

Değirmenli köyünde hayvan yetiştiriciliği yapan Mustafa Emir, bir arkadaşının kendisini arayarak D-100 Karayolu kenarında yaralı halde bir hayvan gördüğünü belirterek, kendisinin olup olmadığını sorduğunu söyledi.

Bunun üzerine belirtilen yere gittiğini anlatan Emir, "1,5 yaşlarında montofon melezi büyükbaş hayvanın benim olmadığını gördüm. Hayvancılık yaptığım ve yaralı olduğu için alıp ahırıma götürdüm." dedi.

Yaralı hayvana yem ve su verdiğini, ardından polisle irtibata geçtiğini dile getiren Mustafa Emir, polisin haber vermesi üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı biriminden bir veterinerin tedavisini gerçekleştirdiğini belirtti.

Büyükbaşın vücudunda düşmeden kaynaklı yaralar oluştuğu ve bitkin olduğunu ifade eden Emir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, araçtan düştüğü tahmin edilen hayvanın kime ait olduğunun belirlenmesi için çalışma başlattığını kaydetti.