ORDU (AA) - Ordu'da yaralı halde bulduğu karacayı 3 kilometre boyunca omzunda taşıyarak veterinere götüren avcı Volkan Bal, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş tarafından ödüllendirildi.

Vali Balkanlıoğlu, makamında düzenlenen törende, Volkan Bal'a örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, "Kardeşimizin bu davranışı başta diğer avcılar olmak üzere herkese örnek olmalı. Kendisi gerçek bir avcı olduğunu bu hareketiyle göstermiştir." dedi.

Bazı avcı ya da vatandaşların yasak olmasına rağmen karacaları vurduğunu belirten Balkanlıoğlu, bu kişilerin kanun gereğince cezalandırıldığını söyledi.

Balkanlıoğlu, tabiattaki hayvanların korunması gerektiğine dikkati çekerek, "Bunun en güzel örneğini Volkan Bal herkese göstermiştir. Belki 30-40 kilogram ağırlığındaki karacayı 3 kilometre boyunca omzunda taşıyarak veterinere teslim etmiştir. Kendisi bu davranışıyla da tüm Türkiye'nin takdirini toplamıştır." diye konuştu.

- "Vicdanen çok rahatım"

Volkan Bal da her elinde tüfek bulunanın avcı olmadığını ifade ederek, "Ben küçüklüğümden beri avcı kültürünü almış birisiyim. Yaralı karacayı bulduğumda da avcı kültürünün gereğini yaptım. O karacayı orada bıraksaydım vicdanım çok rahatsız olurdu ama bugün vicdanen çok rahatım." dedi.

Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Engin'in de hazır bulunduğu programın sonunda Vali Balkanlıoğlu tarafından Avcı Bal'a altın hediye edildi.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde düzenlenen törende ise Genel Müdür Nurettin Taş adına hazırlanan plaket, Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İshak Yılmaz tarafından Bal'a takdim edildi.