ZONGULDAK (AA) - Karabük'ün Yenice ilçesinde şizofreni tedavisi gördüğü öne sürülen kişi tarafından öldürülen orman muhafaza memuru Osman Aktaş'ın (51) cenazesi, Zonguldak'ta toprağa verildi.

Atatürk Mahallesi Altınkent Konutları'nda ailesiyle oturan ve şizofreni tedavisi gördüğü iddia edilen Ercan K'nın (23), polis memuru babası Recep K'yı (43) öldürmesinin ardından araçla kaçtığı Zonguldak'ta polis sanarak tabancayla yaralamasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Osman Aktaş'ın cenazesi, mesai arkadaşlarınca Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alındı.

Aktaş için Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ile Aktaş'ın oğulları Gökhan ve Erçin Aktaş, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Beşel, törende yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Elim olayda yaşamını yitiren Aktaş'ı sevgiyle yad edeceklerini dile getiren Beşel, "İnsanın bir dakika sonra ne olacağı belli değil. Ailesi artık bizim ailemizdir. Ormancılık camiası bugünlerde bir ve bütün olmak zorundadır. Allah kardeşimizin mekanını cennet eylesin" dedi.

Emekliliğine bir yıl kaldığı öğrenilen Aktaş'ın cenazesi, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Erenler köyüne gönderildi.

Aktaş'ın cenazesi, Eren Köy Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beşel ile Aktaş'ın mesai arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

- Cenazeden görüntü alınmasına izin verilmedi

Bu arada babası ve orman muhafaza memurunu öldürmesinin ardından intihar eden Ercan K'nın cenazesi, yakınlarınca Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çaycuma'ya bağlı Hacıbadi köyüne götürüldü.

Ercan K'nın cenazesi köy mezarlığında defnedilirken, yakınları cenazeden görüntü ve fotoğraf almak isteyen basın mensuplarını engelledi.

- Olay

Karabük'ün Yenice ilçesinde dün, Ercan K. henüz belirlenemeyen nedenle polis memuru babası Recep K'yı (43) tabancayla öldürmüş, ardından kendi aracıyla geldiği Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde 67 T 6013 plakalı taksinin sürücüsü Sedat D'yi tabancayla yaraladıktan sonra gasbetmişti.

Taksiyle kaçarken Zonguldak-Devrek karayolu Sapça Tüneli mevkisinde polis ekiplerince durdurulmaya çalışan zanlı, Elvanpazarcık beldesi yönündeki ormanlık yolda karşılaştığı orman muhafaza memuru Osman Aktaş'ı tabancayla vurarak yaralamıştı. Zanlının, polis sanarak tabancayla yaraladığı Aktaş, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Çaydamar Mahallesi'nde polis ekiplerince sıkıştırılan Ercan K, tabancayla kafasına ateş etmiş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.