Darbe girişimi sırasında 51 şehit verilen Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “Bu hainleri hukuk kuralları içerisinde en adil şekilde yargılayarak, gereken cezaları verilecektir” dedi.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Yargıtay üyeleri Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Merkezi’ni ziyaret etti. Özel Harekat Merkezi’ne gelişinde Cirit’i Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz karşıladı. Darbe girişimi gecesinde Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda yaşananlarla ilgili yetkililerden bilgi alan Cirit, yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ikinci kez kurtuluş savaşı mücadelesi yürüttüğünü ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin önünü kesmek isteyen kuklacıların kuklaları DAİŞ, PKK, FETÖ örgütü; kuklacıların görevlerini icra etmekte” dedi. Bu illegal örgütlere karşı yiğitçe direnen Özel Harekat Dairesindeki şehitlerimizin sırtında ulusal mücadelenin yürüdüğünü kaydeden Cirit, “Özel Harekat iyi yetişmiş bir teşkilat. Terörle mücadelede Güneydoğu’nun korkulu rüyası olan Özel Harekatta, hiçbir terör olayında bile bu kadar şehit vermedik. Karşımızdaki gücün ne denli komplike olduğunu, ne denli formatlaşmış robotlar olduğunu, ülkemize alçakça ihanet ettiklerini gördük. Ama bu mücadele ulusal kurtuluş mücadelesi. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Ne kadar önlemek isterseler istesinler, önlerinde tarih içerisindeki lider özelliğe sahip bir devlet olacak” şeklinde konuştu.
“Bu hainleri hukuk kuralları içerisinde en adil şekilde yargılayarak, gereken cezaları verilecektir” diyen Cirit, "Şehitlerimizin sırtında kurtuluş mücadelemiz yükseliyor" ifadelerini kullanarak, şehitlere rahmet, ailelerine sabır ve yararlılara da acil şifalar diledi.
Şehitler için yapılan duaya eşlik eden Cirit, beraberindekilerle Özel Harekat Dairesi Başkanlığının arka bölümünde yer alan Havacılık Dairesinde incelemelerde bulundu.
(İHA)