Yazılım yapan kişiye yazılımcı adı verilmektedir. Yazılım yapmak son derece zor bir iştir ve uzmanlar tarafından oluşturulması gerekmektedir. Zaten yazılım yapmak herkesin yapacağı bir iş olmadığından yazılım firmaları tarafından zaman ekiplerce oluşturulurlar. Yazılım son derece zor oluşturulan komutlar silsilesidir. Bir bilgisayarın işletim sistemi başlı başına bir yazılım oluşturabileceği gibi mobilde ulaşabildiğimiz her türlü uygulama da başlı başına bir yazılım olarak kabul edilebilmektedir. Yazılımlar da amatör ve uzan yazılım olmak üzere birbirinden ayrılmaktadır. Yazılım yapmak isteyen her kişi belirli kalıplara bağlı kalarak yazlım yapabilmektedir. Ancak bir bankanın internet sitesini oluşturmak istiyorsanız bu yazılım uzmanların yapabileceği türde bir yazılımdır.

Yazılım firmaları müşterileriyle ortaklaşa çalışan firmalardır ve müşterinin beklediği yazılımı oluşturmak için ekip halinde büyük bir çaba göstererek çalışmaktadırlar. Yazılım yalnızca masaüstü cihazlardan değil mobil uygulamalardan erişim sağlanabilen bir yazılım olursa tam teçhizatlı olarak kabul edilebilir. Elbette ki bu kadar donanımlı yazılımları ancak bu işte gerçekten başarılı yazılım firmaları gerçekleştirebilir. Yazılımın mobil cihazlardan erişilebilir olması yazılımın mobile uygunluğunu göstermektedir. Programlama olarak bilinen yazılımcılık, yalnızca sıfırdan bir yazılım oluşturmayı ifade etmez, yazılımcılar var olan bir yazılımı da zamanın şartlarına uygun olarak güncelleştirebilirler. Yazılım firmaları bilişim sektöründe son derece ihtiyaç duyulan, yazılımla alakalı teknik süreçler konusunda uzman ekiplerden oluşmaktadır. Uzmanlar birçok yazılım türünde bilgi sahibidir.

Mobil uygulama yazılımın mobil aletlere uygunluğu olarak yorumlanabilmektedir. Birçok bankanın, internet sitesinin ya da oyunların mobil aletlerde uygulaması bulunmaktadır. Kişiler cep telefonları ipadleri ya da diğer elektronik aletlerinden bu uygulamaları indirerek oyunlar oynayabilir ya da istedikleri konularda bilgi sahibi olabilirler. Mobil uygulamalar da çok çeşitlidir ve birçok alanda mobil uygulama oluşturulabilir. Bir yazılımcının oyun yazması çok uzun zamanını alabileceği gibi çok kısa bir sür zarfı içerisinde de oyun yazılabilmektedir. Serbest girişimle oluşturulan yazılımlar için tıklanma ve indirilme sayısı büyük öne taşır. Örneğin Angry Birds mobil uygulaması olan bir yazılımdır.