Mardin’de 230 çarşı ve mahalle bekçisi yemin ederek görevlerine başladı.
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde çalıştırılacak 230 çarşı ve mahalle bekçi adayı mevzuat, mesleki, silah ve ateş konularında aldıkları 4 haftalık eğitimin ardından sertifikalarını alarak yemin etti. Bekçiler, yemin töreninin ardından görevlerine başladı. Polis Evi’nde düzenlenen sertifika ve yemin törenine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile bekçi adayları katıldı.

"ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Emniyet Müdürü Pekcan, “Bugün burada eğitimini başarı ile tamamlayarak teşkilatımıza katılmaya hak kazanan 230 çarşı ve mahalle bekçi adayımızın yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Teşkilatımızın bir ferdi olmayı onur duyarak taşımanız dileğiyle, hepinize meslektaşlarınızla dayanışma içinde geçireceğiniz aydınlık yarınlar diliyorum. Aramıza hoş geldiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

"İNANCIMIZ TAM"
Vali Yaman ise, yeni görevlerinde çarşı ve mahalle bekçilerine başarılar diledi. Bekçilere seslenen Vali Yaman, “Kardeşlik şehri olarak adlandırılan Mardin’imizde bu kardeşliğin korunması için anayasamız ve kanunlar içerisinde hizmet vereceğinizden hiç kuşkum yoktur. Suç ve suçlu ile mücadele ederken çekinmeden verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğinizden inancımız tamdır” diye konuştu.
(İHA)