ZONGULDAK (AA) - Türkiye İnisiyatif Merkezi Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, "İzmir'den Doğu Türkistan sınırına kadar bütün bir coğrafya bizim milletimize aittir. Bu coğrafyada aynı dille konuşup aynı dille gezebilme imtiyazı elimizden alınmıştır." dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Siyasetindeki Gelişmeler" konulu konferansta konuşan Türkiye İnisiyatif Merkezi Genel Başkanı Ağıralioğlu, dünyada bozulan dengenin ülke olarak kendilerine de yansıdığını belirtti.

Bir ülkeye demokrasinin ihraç edilmeye başlanmasının yüz binlerce insanın mağdur edilmesine sebep olduğunu dile getiren Ağıralioğlu, insanların sorumluluklarını bilerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

"İzmir'den Doğu Türkistan sınırına kadar bütün bir coğrafya bizim milletimize aittir. Bu coğrafyada aynı dille konuşup aynı dille gezebilme imtiyazı elimizden alınmıştır. Aslında dünyanın bize ait olan alanları içerisinde 'bu bizimdir' iddiasıyla 'huzur içinde yaşıyoruz' diyebileceğimiz bir karış toprak parçası kalmadı. O yüzden Türkiye, çok kıymetli bir vatan parçasıdır. Bizler, oylar ve sayısal çoğunluk üzerinden konuşacak insanlar değiliz. Bizler, değerler sistemine bağlıyız. Çokluk haklılığa alamet bir şey değildir. Gönül arzu eder ki, haklılık çok olsun. Biz hakikati yalnız başımıza da kalsak savunabilmek ahlakıyla medeniyet kurmuş bir milletiz. Türk siyasetinin bundan sonra nereye savrulacağını bilmiyorum. Ama etrafınızı görün. Altımız ateş çemberi, uluslararası itibarımız birazcık örselenmek isteniyor. İnsan siyasete kızabilir ama bu işin üslubu, adabı ve bir milli hassasiyeti olur."