Türkmenistan’da görev yaptığı sırada tutuklanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat, yeni bir hayata başladığını söyledi.
Türkiye Gazetesi Malatya Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu, Hacı Hamdi Hamit Polat’a, ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Hacı Hamdi Hamit Polat, “Bir kez daha Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kendisine iftira atıldığını ve öğrenci dövme olayı olmadığını belirten Polat, “Olayı zaten devletimiz de biliyor. Defalarca anlatmanın gereği yok. Tekrar tekrar anlatmak bana sıkıntı veriyor. 20 gün önce hapisteydim. Ne evlat, ne kardeş, ne yuva, yaşayıp yaşayacağım belli değil. Psikolojim bozulmuştu. Allah’ın nasip etmesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde tekrar yeni bir hayata başladık” dedi.
Türkiye Gazetesi Malatya Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu ise “Kadim dostum, değerli öğretmenimiz Hacı Hamdi Hamit Polat’ın Türkmenistan’da bir iftara ile tutuklanıp , daha sonra Cumhurbaşkanımızın taassupları ile kurtulup ülkesine ve çocuklarını kavuşması nedeniyle, geçmiş olsun ve hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk” diyerek, “Eski Van Müftüsü Hacı Hamdi Turabi hazretlerinin torunu olan hocamız, değer verdiğimiz bir şahsiyettir. Kendisine tekrar geçmiş olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.
7 Kasım 2014 tarihinde, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Erdoğan’dan gelen talep üzerine, Türkmenistan’da görev yaptığı sırada tutuklanan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat’ın serbest bırakılmasını sağlamıştı.
(İHA)