DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Düzce'de bebekken evlerinde çıkan yangında yüzü yanan 21 yaşındaki Melike Sivrikaya, tamamen iyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Sivrikaya, AA muhabirine, 20 yıl üzerine yanan bir perdenin düştüğünü ve yüzünde ileri derecede yanık oluştuğunu söyledi. "Doktorlar benim yaşamımdan umudunu kesmişler" diyen Sivrikaya, "Yaşama ihtimalim çok zayıfmış fakat İstanbul'a sevk edilmişim. Haydarpaşa'da ciğerlerimdeki duman boşaltılarak hayata döndürülmüşüm. Mucize şekilde hayatta kaldığım söyleniyor" ifadesini kullandı.

Ortaokul mezunu olan Sivrikaya, açıköğretim lisesinde eğitimini tamamlayacağını, üniversite sınavına girmeyi ve hemşire olmayı hedeflediğini söyledi.

Sivrikaya, yüzündeki yanıklar sebebiyle yıllardır tedavi gördüğünü belirterek, Düzce'de hiçbir doktorun kendisini ameliyat etmeye yanaşmadığını, bu nedenle tedavisine Kocaeli'de devam ettiğini dile getirdi.

Hastanede balon tedavisi uygulandığını bildiren Sivrikaya, "Doktorum hem manevi anlamda hem de maddi anlamda en büyük destekçim. Şu anda yüzüme balon yerleştirildi, bundan sonraki aşamada makyaj ameliyatına geçeceğiz. Birkaç estetik ameliyattan sonra yıllardır süren tedavi sürecim son bulacak inşallah" dedi.

- "Başkasının yüzüne bakamam"

Sivrikaya, yüz naklini hiç düşünmediğini, kendiyle barışık olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ben böyle aynalara bakabiliyorum ama yüz nakli olduğumda başkasının yüzüne bakmış gibi olacağım. Ben aynada kendi yüzümü görmek istiyorum. Tedavi sürecim isteğim doğrultusunda ilerliyor. Doktorumla neler yapılabileceğini konuşuyor ve kararlaştırıyoruz. Hayata barışık bir şekilde yaşamımı sürdürüyorum. Ailem ve sevdiklerim her zaman yanımda. Onların desteği bana hayat veriyor. Allah her zaman sevdiği kuluna dert verir. Beni de seviyor ki bana dert vermiş. Ne mutlu bana. Unutulan kullar arasına girmediğim için çok mutluyum. Hiçbir derdime üzülmüyor, aksine seviniyorum. Bu bana bir imtihan ve inşallah güzel bir şekilde imtihanımızı geçerim."

- "Herkes engelli vatandaşlar konusunda duyarlı değil"

Büyük Bir Aileyiz Derneği üyesi Dilek Şen ise dernek olarak ameliyat masraflarının tümünü üstlendikleri Melike'yi manevi anlamda da desteklediklerini, onu hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Şen, "Her konuda engellilerin yanında olmak önemli. Bizler dernek olarak desteklerimiz asla esirgemiyoruz. Herkes engelli vatandaşlar konusunda duyarlı değil. İnsanlara bazı şeyleri hatırlatmak gerekiyor. Engelli vatandaşlara yardım maddiyat olarak algılanıyor fakat bunun böyle olmadığının bilinmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.