ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında "Yeniliğin Ticarileştirilme Potansiyeli ve Endüstriyel Pazarlama" konulu eğitim verildiği bildirildi.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından sağlanan mali destek ile "Rekabet Gücü Yüksek Zonguldak'a Giden Yol Ar-Ge İnovasyon" kapsamında eğitimler düzenlendiğini belirtti.

TSO Salonunda gerçekleşen eğitimlerde Ar-Ge ve inovasyon kavramlarının anlatıldığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Üyelerimizin kendilerini ve dolayısıyla işlerini geliştirmelerini çok önemsiyoruz. Ar-Ge ve inovasyon konularında donanım kazanmak günümüz ekonomisinde çok önemli. Firmaların Ar-Ge ve inovasyon desteklerinden yüksek düzeyde yararlanmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda BAKKA'ya Teknik Destek Proje başvurusu yaptık, kabul edildi ve bu eğitimleri üyelerimize sağladık. Eğitimlerde katılımcılara ‘Yeniliğin Ticarileştirilme Potansiyeli ve Endüstriyel Pazarlama’ konularında da eğitimler veriliyor. Bölgedeki kuruluşların Ar-Ge ve inovasyon konularında bilgi edinmelerini ve kurumsal kapasite gelişimlerini arttırmalarını hedefleyen eğitimler devam edecek."