TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Kadın Kollarınca "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları üyesi bir grup, engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, engelli derneklerin ve bireylerin de katılımıyla Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda toplandı.

Ellerinde "Yeter ki gönüller engelli olmasın" yazılı pankart ile "Empati kur engelini yen", "Hayallere engel yok", "Hepimiz birer engelli adayıyız", "Hayatı paylaşmak için engel yok", "Biz de varız" dövizleri taşıyarak, engelli bireylere destek oldu.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, bu özel günde sorulması gereken sorunun, "hangimizin eksik ya da hangimizin tam olduğu" sorusu olduğunu vurgulayarak, "Aslında cevap ortadadır. Hiçbirimiz. İçimizdeki dünyadır bizi dünyalı yapan, çarpıştığımız insanlar ya da çarptığımız engeller değil." ifadelerini kullandı.

Doğru empati kurulmasının önemli olduğunu işaret eden Ayvazoğlu, her an engelli bir birey olma durumuyla karşı karşıya olunduğunun bilincine varılması gerektiğini vurguladı.

Ayvazoğlu, AK Parti hükümetinin 15 yıldır çıkardığı yasalar ve attığı adımlarla engelliler alanında birçok sorunun giderildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engellileri önce kendileriyle, sonra aileleriyle, daha sonra da toplumla barıştırmak için gayretle çalışan hükümetimizin ve bizlerin elbette yapacak daha çok işimiz var. Elbetteki atacağımız daha çok adımlarımız var. Biz inanıyoruz ki ön yargılarımızdan kurtulup, engellileri de 'bir birey', 'kendimizle eşit vatandaş' ve 'aynı bütünün özel parçaları' olarak görmeye başladığımız andan itibaren birçok sorun kendiliğinden çözüme kavuşacaktır. Öncelikle dilimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Bu yüzden yeter ki gönüller engelli olmasın diyoruz."

Basın açıklamasının ardından katılımcılar, etkinlik kapsamında farkındalık oluşturmak için Uzun Sokak'tan Maraş Caddesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.