DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde mevcut bal ormanlarının yanı sıra arıcılığa katkı sağlanması amacıyla bal ormanları oluşturulacak.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Geliştirme Merkezi'nde (DAGEM) Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar başkanlığında bal ormanı projesi toplantısı yapıldı.

Arıcılığın temel problemleri ve çözüm yollarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Sancaktutar, "Arıcılığın geliştirilmesi için ilçemizde yeni bir bal ormanı projesi hayata geçirilecek. Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin gerekirse Kaymakamlık tarafından desteklenerek, aktif olarak ticari faaliyette bulunmasının sağlanması gerekiyor." dedi.

DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ise bal ormanı projeleriyle oluşturulan ormanların başarıya ulaşabilmesi için devam eden yıllarda takip edilmesi gerektiğini, aksi takdirde istenilen başarıya ulaşmanın zor olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bünyamin Ali, "Yığılca'da Arıcılığın Temel Problemleri ve Çözüm Yolları" ile "Kooperatifleşmenin Gerekliliği ve Faydaları" konularında bir sunum yaptı.