DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde şehitlik ormanı oluşturuldu.

Hakkari ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit olan Jandarma Er Erkan Özdemir ile Jandarma Astsubay Metin Uysal'ın anısına şehitlik ormanı oluşturuldu.

İğneler mevkisinde oluşturulan şehitlik ormanında bin 372 fidan dikildi.

Yığılca Orman İşletmesi personeli ile birlikte fidan diken Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe şehitlerinin Türk milletinin birlik ve beraberliği için canını feda ettiğini söyledi.

Şehitlerin vatanın bütünlüğünü savunmada canlarını yitirdiğini kaydeden Kaymakam Sancaktutar, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz adına burada bir ağaçlandırma projesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda 250 akasya, 250 çınar, 500 gökçeağaç, 250 dışbudak, 30 sarıçam, 30 karaçam, 60 sedir ve şehitlerimiz adına 2 mavi ladin fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Geçen yıl itibari ile burası bir çukurdu. Burada şehitlerimizin ve gazilerimizin adlarının anılmasını istedik. Onlar, bizler için büyük fedakarlık gösterdiler."

Yığılca Orman işletme Müdürü Atilla Yılmaz ise, "Mart ve Nisan ayı itibari ile burası yemyeşil gözükecek. Fidanlarımız tekrar filizlenecek. Burasının iyi bir orman olması bir kaç yıl içerisinde gerçekleşecek. Yöreye ve toprak özelliklerine uygun fidanları tercih ettik." dedi.

Programa, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.