TRABZON (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı", Trabzon'da yapıldı.

TSK'nın 2016 planlı tatbikatlarından olan uygulama, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen Naci Doğan Kışlası'nda gerçekleştirildi. Tatbikata, 131 erbaş, 10 subay, 14 astsubay katılarak, eğitimlerini tamamladı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, tatbikatın sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende, seferde görev alacak yedek personele başarı belgesi verdi.

Öz, burada yaptığı konuşmada, "Bulunduğumuz coğrafya, zor bir coğrafya. Her zaman hazırlıklı ve güçlü olmamız gerekiyor. Onun için bu tür tatbikatları her zaman yapacağız. Devletimizin savunma sanayi, imkanları ve kabiliyetleri açısından çok önemli yatırımları, projeleri ve çalışmaları var" dedi.

Nitelikli ve yetişmiş personelin önemine işaret eden Öz, "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de hem Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu hem de Seferberlik Savaş Hazırlıkları Mevzuatı gereği bu tür programları icra ediyoruz. Güzel bir tatbikat oldu. Tatbikatta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tatbikata katılan personeli kutluyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Halk oyunu gösterisinin de sunulduğu törende, protokoldekiler tarafından tatbikata katkı verenlere plaketleri takdim edildi.

Törene, Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı Yarbay Sinan Mamak, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç ve çeşitli kurumların müdürleri katıldı.

TSK'nın 12 gün süren tatbikatının, seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personelle ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile silahlı kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetleri içerdiği bildirildi.