SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, esnafla buluşarak sorunlarını dinledi.

Yılmaz, Çiftlik Caddesi'nde esnafla bir araya geldi. Burada otopark sorununun çözülerek caddede ticaretin daha çok gelişmesini arzu ettiklerini belirten Yılmaz, "Ticaretin artması için biz ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter ki esnafımız iş yapsın." dedi.

Otopark sorununun kısa sürede çözüleceğini ve ışıklandırma konusunda da bir çalışma yapacaklarını dile getiren Yusuf Ziya Yılmaz, "Caddenin asaletini yükseltecek çalışmalar yaparak Çiftlik Caddesi'ni hak ettiği yere getirelim. Özellikle marka firmaları caddeye çekip orada ticareti artırmak için biz belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Sizler de esnaflar olarak ticaretin daha da artırılması adına neler yapılabilir istişare yapın. Caddedeki ışıklandırma ve otopark sorununu biz acilen çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, caddeye güvenlik kameraları kurarak güvenliğinin arttırılacağını da söyledi.

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, caddenin en büyük sıkıntılarından birinin otopark ve ışıklandırma sorunu olduğunu belirtti.

Karahan, gereken düzenlemelerin yapılmasının ardından caddenin alışverişin kalbinin attığı bir mekan haline geleceğini ifade ederek desteklerinden dolayı Yılmaz'a teşekkür etti.