SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, okullaşma konusunda yerel yönetim olarak kendilerine tam anlamıyla yetki ve sorumluluk verilmesi halinde, kentte okul eksikliği kalmayacağını ifade ederek, "Ankara deseki, 'Ey Valim, Samsun'da tekli eğitime geç de nasıl geçersen geç.' Samimi söylüyorum Sayın Valimle birlikte 1,5-2 sene içerisinde hallederiz." dedi.

İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın da katılımıyla yapıldı.

Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, belediye olarak eğitme önem ve destek verdiklerini ifade etti.

Tüm yetki ve sorumluluğun yerele verilmesi halinde valilikle el ele vererek, 1,5-2 yıllık bir süreçte yeterli derslik sayısına ulaşarak tekli öğretime geçebileceklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Tekli eğitime geçemememizin tek sebebi, tekli eğitimle ilgili okullaşma sürecinin bir tarafında Ankara'nın olmasıdır. Ankara deseki, 'Ey Valim, Samsun'da tekli eğitime geç de nasıl geçersen geç.' Samimi söylüyorum Sayın Valimle birlikte 1,5-2 sene içerisinde hallederiz. Okul yerlerine karışıyorlar. Onu oraya taşıyacağız. 'Yok zaten orası bizim, orayı da veriyorsan ver.' diyorlar. Yahu bu kadar bol değil ki bu arazi. Bu bürokratik engeller bizim önümüzü kapatıyor."

- "İş adamlarıyla 16 okul yaptırdık"

Yılmaz, kentte, iş adamları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 2 yıllık bir süreçte 16 okul kazandırdıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası var. Bu kampanya kapsamında eğitime destek verenlere vergi muafiyeti sağlanıyor. O zamanlar bir okul yaklaşık 1 milyon liraya yapılıyordu. Samsun'da bu parayı verecek kişi sayısı 5'i geçmez. 20 okul yapılacağı zaman ne yapacağız diye düşündük. Şöyle bir şey yapalım dedim. Biz bağışçıya 'okulun maliyeti şu kadar, siz ne verebilirsiniz?' deyince genel olarak 250 bin lira cevabını aldık. '250 bin lirasını da İl Özel İdaresi versin. Geri kalanını da büyükşehir belediyesi versin. Okulu yaptıranın ismini okulda yaşatalım.' dedik ve bu görüşmeler sonucunda Samsunumuzun çeşitli yerlerinde 2 sene içinde 16 okul yaptırdık."

Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ile eski milletvekilleri Ahmet Yeni ve Mehmet Kurt ve davetliler katıldı.