Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, erken seçim için önemli açıklamalarda bulundu. Yasanın “en geç 90 gün” dediğini hatırlatarak, geçmişte 63 günde seçim yaptıklarına dikkat çekti.

YSK Başkanı Sadi Güven, yazar Yavuz Donat’a yaptığı açıklamada ilginç tespitlerde bulundu. Eski listelerle seçime gidilemeyeceğini belirten Güven, her şeyin sil baştan yapılması gerektiğini söyledi.

Önceki seçime katılmayan bir partinin bu seçime katılma şartlarını yerine getirmiş olabileceği hatırlatması yapan Güven, YSK olarak her zaman seçime hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanının “erken seçim” dediğinden itibaren “en geç 90 gün”de sandığın halkın önüne konulması gerektiğine dikkat çeken Sadi Güven, YSK’nın bu süreyi kısaltma yetkisinin olduğuna dikkat çekti. Bunun örneğinin de olduğunu belirten Güven, daha önce 63 günde yaptıkları seçim olduğu bilgisini paylaştı.

YSK’nın bütçe sıkıntısı olmadığını ifade eden Güven, kağıt ihalesinin de sonuçlandığını belirterek şunları söyledi:

“Bütçe konusunda siyasi irade hiçbir zaman sıkıntı çıkarmadı.  Kâğıdımız eksikti... Her an seçim gündeme gelebilir diye sürekli stok bulundururuz... Erken seçimi falan düşünmeden ihale yaptık... Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile.  Slovenya grubu kazandı... Filigranlı beyaz kâğıt... Eylüle gelir... En geç ekimde burada olur.  Yani... Erken seçim olur veya olmaz bu ayrı konu... Biz her şartta seçime hazırlıklıyız... Seçim kararı verilince, gerekeni yaparız.”