KASTAMONU (AA) - İstanbul'dan yürüyerek Çin'e gitmek isteyen Hollandalı Bart Jan Van Rossum, bu kapsamda Kastamonu'nun Hanönü ilçesine geldi.

Hollanda'nın Wamel şehrinden trenle 3 günde İstanbul'a gelen Rossum, buradan yürüyerek Çin'e gitme hayalini gerçekleştirmek için 17 Temmuz'da yola çıktı.

Hanönü ilçesine ulaşan Rossum, gazetecilere, Çin'e yürüyüşünü 2017'nin ağustos ayında tamamlamayı planladığını söyledi.

Çin'e kadar yaklaşık 11 bin kilometre yol kat edeceğini bildiren Rossum, Sinop, Samsun, Trabzon üzerinden Batum'a gideceğini, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Moğolistan'dan geçeceğini anlattı.

Hollanda'da 9 yıl çeşitli işlerde çalıştığını, şu anda bir işinin bulunmadığını belirten Rossum, yolculuğu değişik ülkeleri görmek, insanlarını tanımak, kültürlerini öğrenmek amacıyla yaptığını ifade etti.

Çin'e ulaştığında hayalini gerçekleştirmiş ve oldukça iddialı bir işi başarmış olacağını vurgulayan Rossum, şöyle konuştu:

"Bu benim rüyam, en büyük iddiamdır. Hedefim tek başıma İstanbul'dan yürüyerek Çin'e kadar gitmek. Haftalardır yollardayım, günlerce yürüyerek yolculuğuma devam ettim. Akşamları şehir merkezlerinde çadır kurarak uyuyorum. Türkiye'de geçen günlerimde huzur içinde yürüdüm. Birkaç kelime de Türkçe öğrendim. Türkleri ve Türk çayını seviyorum."