uriye rejim güçlerince yapıldığı değerlendirilen hava operasyonunda 3 asker şehit düştü, biri ağır 10 asker yaralandı. Akşam saatlerinde de ikinci bir saldırı oldu. DAEŞ’li teröristlerce atılan bir havan mermisi, zırhlı aracın yanına düştü. Bu saldırıda hafif yaralanan 7 asker Kilis’e getirilerek tedavi altına alındı.
Bölgede bir terör koridorunun kurulmasının önlenmesi için Özgür Suriye Ordusu tarafından yapılan ve TSK’nın da katkı verdiği Fırat Kalkanı operasyonunda dün ilk kez Türk askeri ile Esad güçleri karşı karşıya geldi. Genelkurmay Başkanlığı, olaya ilişkin; “Yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03.30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir” açıklamasını yaptı.
ZİRVEDE ALARM
Rejimin Türk askerini hedef alan saldırısı Ankara’yı da alarma geçirdi. TSK’nın saldırıyı rejim güçlerinin yaptığını açıklamasından sonra Başbakan Binali Yıldırım, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’dan bilgi aldı.