ZONGULDAK (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ tarafından Zonguldak'a yapılan ve yapılacak aydınlatma yatırımlarıyla ilgili bilgi verildi.

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ) yazılı açıklamasında, müşterilere daha kaliteli hizmetler sunmak hedefiyle mevcut aydınlatma sistemlerinde bakım, onarım ve yatırım çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Başkent EDAŞ'ın kaliteli enerji sağlamak için şebeke ve aydınlatma yatırımlarını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, "Zonguldak'a 2015 yılı içerisinde 460 bin liralık aydınlatma yatırımı yapıldı. 2016 yılında da yaklaşık 1,7 milyon liralık aydınlatma yatırımı gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

Ekonomik ömrünü dolduran aydınlatma ekipmanlarının yenileriyle değiştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Henüz ekonomik ömrünü doldurmamış, kullanılır durumda olan fakat dış etkenler sebebiyle arızalanan aydınlatma armatürleri de bakım ve onarımdan geçiriliyor. 3,9 milyon müşteriye hizmet veren Başkent EDAŞ tarafından bu yılın ilk 5 ayında yürütülen aydınlatma çalışmaları kapsamında 3 bin 206 armatür ekonomik ömrünü tamamladığı için yenilenmiştir. 12 bin 785 armatür yanar hale getirilmiştir. Mahallelere toplamda bin 443 defa hizmet verilmiş, 128 cadde ve bulvara bakım yapılmıştır. Dış etkenler sebebiyle hasar gören toplamda 46 metrelik kablonun değişimi yapılarak onarımı gerçekleştirilmiştir."