ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta Adli Yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Zonguldak Valiliği önünde yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini ve terörü lanetlediklerini söyledi.

Demokrasiden yana tavrını diri tutan ve demokrasinin nimetlerini içselleştirdiğini dünyaya ilan eden Türk halkının cumhuriyetine sahip çıktığını ifade eden Ertem, şöyle konutu:

"Demokrasi, sadece sandık değildir. Demokrasi ancak cumhuriyet rejiminin gerçekten halk yararına, halk tarafından ve bağımsızlık ilkesi gereğince yaşatılması halinde canlılık taşımaktadır. Demokrasi, sivil toplum hayatından, üniversitelere, meslek kuruluşlarından ekonomik yapılara, basına ve yerel yönetimlerden merkezi yönetime varan geniş yelpazede talepte bulunma, talebe karşı duyarlı olma, tartışma, karar alma mekanizmalarına katılma, yönetişim ilkesi gereğince yönetimleri etkileme, kararları takip etme, eleştirme ve protesto etmeye varan eksende çok sesli, çok renkli bir canlı mekanizmayı içermektedir. Bugün, demokrasiyi sahiplenme ve yükseltme arzusunun canlandığından da kuşku yoktur. O halde, elimizde demokrasiyi en geniş yorumuyla, hayatın her alanında yerleştirmek anlamında müthiş bir imkan vardır."