ZONGULDAK (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, "Engellerin Ne Kadar Farkındayız" konulu konferans verdi.

Mehmet Çelikel Lisesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Toptan, yaptığı konuşmada, engelli sorununun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli gündemi olduğunu ve sorunun bilgilenerek ve harekete geçerek çözülebileceğini söyledi.

Ülkenin, yaklaşık 9 milyon nüfusunun engelli olduğunu ve engelli ile en yakın anne, baba ve bir kardeş olduğunu düşünüldüğünde üç kişinin de engellilikle doğrudan ilgisi bulunduğuna vurgu yapan Toptan, şöyle konuştu:

"Ülkemizde, çok şükür geniş aile kavramı varlığını sürdürmektedir. Ailedeki bir engelli ile dede, babaanne, halalar, teyzeler ve amcalar da ilgilidir. O zaman engelli ve engellilerle ilgilenen sayıyı çok büyük rakamlarla çarpmak lazım. İşte o rakam hemen hemen ülke nüfusunun yarısıdır. Ülke nüfusunun yarısı engel sorunuyla ilgilenirken, mutsuzsa o zaman çağdaşlığa ulaşmak için bu mutsuz kitlenin mutlu hale gelmesi gerekir. Bu nedenlidir ki, engel sorunu ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesidir. Çünkü Ulu Önder Atatürk, bize çağdaş uygarlık düzeyinin üzerini hedef göstermiştir. Çağdaşlığın önemli ölçütlerinden biri de, o ülkede yaşayan dezavantajlı gurupların da mutlu olması, diğer bireylerle eşit olduğunu hissederek yaşaması gerekmektedir. Bu nedenle engel sorunu çok önemli bir sorundur."

Konferansın ardından Saime Toptan, geliri Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfına bağışlanmak üzere kitaplarını imzaladı.

Konferansa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.