ZONGULDAK (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan, "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi" kapsamında, Zonguldak’ta İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen, il merkezi ve ilçelerden 12 öğrencinin aday olduğu seçimde adaylar, projelerini anlatmak için konuşma yaptı.

29 öğrencinin katıldığı oylamada, 11 oy alan Çaycuma Oktay Olcay Yurtbay Aladolu Lisesi öğrencisi Umut Kubilay Kayabaşlı İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Kayabaşlı, kendisine destek veren öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek, Ankara'da Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

Seçim Komisyonu Başkanı, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Kıran, burada yaptığı konuşmada, Öğrenci Meclisi seçimleriyle demokrasinin güçlenmesi, oy kullanma bilincinin gelişmesi ve katılımcılık ruhunun aşılanmasının amaçlandığını söyledi.

Seçilen öğrencinin hem okulu hem de ili temsil edeceğini kaydeden Kıran, "İl öğrenci temsilcisi seçimini kazanan başkan ve üye üç öğrencimizi gösterdikleri performans ve başarılarından ötürü tebrik ediyor, ilimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.