ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki lösemi hastası çocuklar, dileklerinin yazılı olduğu kağıtları süsledikleri ağaca astı.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Devrim Bulvarı'nda düzenlenen etkinliğe, Ereğli ilçesindeki lösemi hastası çocuklar, "Umut" adı verilen ağaca dilek ve hayallerini yazdıkları kağıtları astı. Umut ağacına, "Lösemi olmak istemiyorum", "Doktor", "Hiçbir çocuğun lösemi olmasını istemiyorum", "Sağlık", "Öğretmen olmak istiyorum", "Arkadaşlarımı çok seviyorum" yazılı kağıtları asmak isteyen çocuklara aileleri de yardım etti.

LÖSEV İl Temsilcisi Tarkan Adik, yaptığı açıklamada, çocukların umut dolu sözlerini ve dileklerini ağaca astıklarını belirterek, "Farkındalık yaratmak ve yaşamın her anında umutlu olduğumuzu belirtmek için bu etkinliği düzenledik." dedi.

Löseminin vücuttaki kan ve damarın bulunduğu her noktaya ulaşıp kısa sürede etkisini gösterebileceğini anlatan Adik, şunları söyledi:

"Yediğimizden içtiğimizden tutun yaşadığımız strese kadar herşey lösemiyi tetikleyebilir. Maskenin neden takıldığını bilmeyen çok insan var. Bir çocuğun maske takmasının nedeni hala o çocuğun lösemi bulaştırabileceğini düşünen insanlar var. Maske takılmasının tek nedeni kemoterapiden dolayı zayıf kalan bağışıklık sistemini koruma amacı içermesidir. Bu nedenle çocukların maskesine değil gözlerine bakın. LÖSEV bulaşmaz ama iyilik bulaşır."

Lösemi hastası 8 yaşındaki Elif Öztürk, "Hiçbir çocuk hasta olmasın" ve 9 yaşındaki Elif Demir ise "Hızlıca iyileşmeyi istiyorum" yazılı kağıtları umut ağacına okuyarak astılar.