ZONGULDAK - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanağın ardından iki farklı noktadaki istinat duvarlarının çökmesi sonucu 2 apartman dairesinde hasar meydana geldi, tedbir amacıyla bir apartman boşaltıldı.

İlçede etkili olan sağanağın ardından Bağlık Mahallesi Ihlamur Sokak ile Kestaneci Mahallesi Karaelmas Sokak'taki apartmanlara ait istinat duvarları çöktü.

Bağlık Mahallesi'ndeki olayda iki apartman dairesinde hasar oluştu.

Kestaneci Mahallesi'ndeki çökme nedeniyle ise 6 dairenin bulunduğu bir apartman boşaltıldı.

İncelemede, eğimli arazinin suya aşırı doymasından dolayı istinat duvarlarının çöktüğü, can ve mal güvenliği açısından apartmanlarda bulunan 6 dairede yaşayanların tahliye edilmesine karar verildi.

Polis ekiplerince her iki bölgede güvenlik önlemi alındı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), bölgede inceleme yaptı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle istinat duvarlarının çökmesi sonucu Bağlık Mahallesi'nde 2 dairenin hasar gördüğünü, Kestaneci Mahallesi'nde ise 6 ailenin oturduğu apartmanın tedbir amaçlı boşaltıldığını belirterek, "AFAD yetkilileri ile görüştük. Oradan gelen ekibin incelemesinin ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda hareket edeceğiz. Belediye olarak gerekli tedbirleri aldık." diye konuştu.