ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 'Zonguldak'ta Teknoparkın kurulması uzun yıllardır bir özlemdi. İnşallah bu özlemi de gerçekleştireceğiz." dedi.

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede yüksek teknoloji sanayinin dünya ile rekabet edebilir noktaya taşınabilmesi amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle kurulan teknoparkların, üniversite öğretim elemanları, tasarım ve ürün geliştiricilerini ile sanayicileri bir araya getirerek devlet teşvikiyle çalışabilecekleri ortak bir alan sağladığını anımsattı.

Teknoparkların başta üniversite olmak üzere kuruldukları şehirlerdeki kamu kurumları, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, sanayiciler ve özel teşebbüs ortaklığıyla kurulan anonim şirket statüsü taşıdığını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini kalite odaklı bir şekilde geliştirmeye, çeşitliliğini ve kapasitesini artırmaya kararlılıkla devam etmektedir. Bu bağlamda önemli miktarlarda yatırımlar yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Eğitim kapasitesi Zonguldak, bölge ve ülke ihtiyaçları göz önüne alınarak artırılmış ve öğrenci kapasitesi 35 binlere ulaşmıştır. Son beş yılda yeni derslikler yapılmış, 150 yeni laboratuvar kurulmuş ve mevcutları güncellenmiştir. Teknoparkın kurulması uzun yıllardır bir özlemdi. İnşallah bu özlemi de gerçekleştireceğiz."

Teknoparkın kurulmasıyla üniversitelerinin araştırma kapasitesini artırmak üzere önemli bir aşama kaydetmiş olacaklarını vurgulayan Özer, " Şubat ayı içinde başvurumuzu yapacağız. Teknoparkımızı başlangıç olarak Üzülmez'deki yerleşkemizde kuracağız. Ereğli ve Çaycuma ilçelerine doğru Teknoparkı genişletmeyi de planlıyoruz. Kuracağımız Teknopark'ın Zonguldak'a ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.