Tüm gündem haberlerini takip edebilmek için gazetelerden, televizyonda yer alan haber kanallarından veya internet haber sitelerinden faydalanmak mümkündür.  Bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Gazetelerden Gündem Nasıl Takip Edilir?

Matbaanın bulunduğu ilk yıllardan bu yana kullanılan bir haber iletme yöntemi olan gazeteler her biri kendi içinde farklı konularda uzmanlaştığı gibi (örneğin; magazin gazeteleri, spor gazeteleri) bir gazete içerisinde her konu başlığından haberler de yer alabilmektedir. Aynı anda tüm haberlere ulaşılabilmesi gazetelerin en önemli avantajları arasında yer almaktadır. Aynı zamanda her bölümün editörünün farklı olması ve her konuya dair birebir uzman yorumu ile karşılaşmak da gazetenin avantajları arasında yer almaktadır. Gazeteden gündem haberlerini takip etmenin tek dezavantajı ise, sürekli güncellenme imkânı bulunmaması sebebiyle bazen haberlerin geriden takip edilme riski bulunmasıdır.

Haber Kanallarından Gündem Nasıl Takip Edilir?

Özellikle siyaset haberlerini anında yayınlayan, cumhurbaşkanından başbakana kadar herkesin konuşmalarını canlı vermesi sebebiyle siyaset dünyasının nabzını tutan haber kanalları gündemi takip etmek için tercih edilen bir diğer yoldur. Tüm haberler canlı olarak ulaşılabilmesi ve sıcağı sıcağına tüm gündem haberlerinin ayrıntılarının öğrenilebilmesi önemli bir avantaj olsa da, bu haberlerin yazılı veya görsel herhangi bir kaydının olmaması dezavantaj olarak dikkat çekmektedir.

İnternet Sitelerinden Gündem Nasıl Takip Edilir?

Tamamen haber içerikli yayınlar yapan internet siteleri flaş gelişmeleri, son dakika haberlerini ve her türlü ayrıntıyı bulabileceğiniz haber kaynakları arasında yer almaktadır. Birçok farklı haber sitesi olmakla birlikte bunlar arasında kısa sürede doğru ve güvenilir haberciliği ile dikkat çeken haber arasi sitesi, diğerlerinden farklılaşmaktadır. Haber siteleri en hızlı şekilde haberlere ulaşımı sağlıyor olsa da sadece belirli başlıklarda haber yapması önemli bir dezavantaj olarak gözükmektedir. Oysa habersirasi.com sitesinde siyaset, ekonomi, spor, dünya gündemi gibi başlıkların yanı sıra kültür sanat, eğitim, yaşam, teknoloji gibi ilgi çeken başka başlıkla bulunarak dezavantajı ortadan kaldırmaktadır.