ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitelerinin kapasitesinin yüzde elli oranında arttırıldığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Devlet Hastanesinde bir süre önce yapımına başlanan ek yoğun bakım ünitelerinin hizmete girdiğini belirtti.

Açıklamada, 44 yataklı yoğun bakım ünitesinin, 64 yatak sayısına ulaştığını ifade eden Erdem'in şu sözlerine yer verildi:

"Atatürk Devlet Hastanesinde yoğun bakım üniteleri, yüzde elli oranında arttırılmıştır. Hizmete giren yoğun bakım ünitelerimiz hastalarımızın il dışına sevklerinin azalmasına ve nitelikli sağlık hizmeti almalarına katkıda bulunacaktır. İlimizde yaklaşık bir yıl öncesine kadar 100 yoğun bakım yatağı varken diğer hastanelerimize açılan yoğun bakım üniteleri ve Atatürk Devlet Hastanemize açılan 20 yoğun bakım yatağı ile bu sayı yaklaşık 150’ye ulaşmıştır. Açılan yoğun bakım ünitelerimizde hayati risk taşıyan hastalarımız burada tedavi görmektedir."