ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Suriye'deki iç savaştan sınır bölgelere kaçan Halepliler için toplanan 6 tır yardım malzemesi gönderildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Devrim Bulvarı'nda bulunan amfi tiyatro girişinde düzenlenen tırları uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, ilçe halkının, belediye tarafından düzenlenen "Halep'e Elini Uzat" kampanyasına önemli katkı sağladığını söyledi.

Suriye halkının karşı karşıya kaldığı soğuk, açlık ve diğer nedenlerle vatanlarını yeterince savunamadığını ifade eden Madenoğlu, "Bütün dünya bu dramı görmezden gelip buradaki olumsuz şartlara sessiz kalırken, Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca muhtaç olan insanların yardıma koştuğu gibi Halep'e de sessiz kalmamıştır. Halkımız yardım etmeye seve seve koşmuştur." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Halep'te dram yaşandığını belirterek, "Dünya kültür mirası yok oluyor. Oradaki insanlar ve çocuklarımız canlarını kaybediyorlar. Biz bunlara göz yumamazdık. Kulaklarımızı kapatıp sessiz kalamazdık. Bu yardımlar, kardeşlerimizin bir nebze olsun acılarını azaltır diye düşünüyorum. Halkımızın desteğinden ötürü gurur duyuyorum." dedi.

Ereğli Beşir Derneği Temsilcisi Kemal Öztürk de Suriye içinde ve dışında mültecilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yardım tırları yapılan duaların ardından yola çıktı.