15 Temmuz işgal girişimin ardından bu ihanet örgütüne karşı birçok operasyon yapıldı, birçok kişi gözaltına alında, birçok kişi gözaltına alınacak diye beklenirken bazıları serbest bırakıldı. Bu hain örgüt için hayati öneme sahip, darbenin beyni konumundaki birçok kişi nasıl olduysa ya yakalanamadı ya da gözaltı sırasında serbest bırakıldı. Sonra da bu kişilerin birçoğu ya yurtdışına kaçtı ya da ortadan kayboldu. Tabi biz bu süreci sadece dışarıdan takip ediyoruz.

Yetkililerin elinde neler var neler yok bilemiyoruz. Ya da bu işle uğraşan yetkililerin kaçı gerçekten mücadele ediyor, kaçı bu işi sulandırıyor; bunu da bilemeyiz. Tek bildiğimiz bu hainler 15 Temmuz akşamı başarılı olsalardı iki planları vardı: A planları ülkemizi işgal etmek; B planları ne kadar vatansever varsa ya idam etmek ya da zindanlara atmaktı. Durum böyleyken “bu örgütle mücadelede gerekenler yapılıyor mu” diye sorsanız; birçok kişi bu soruya olumsuz yanıt verir. Benim anlamadığım daha doğrusu anlam veremediğim başka bir konu da Cumhurbaşkanımızın onca uyarısına, talimatına rağmen bu teröristlerin hala birileri tarafından korunması, kollanmasıdır. Oysaki Sayın Cumhurbaşkanımızın: “Aklını ve ruhunu 1 dolara satanların bizimle bir ilişkisi olamaz. Artık mesele kanma-kandırılma meselesi olmaktan çıkmıştır.

Artık 15 Temmuz'da gizli-saklı kalmayan gerçeklere rağmen bu ihanet çetesinin içinde kalmaya devam edenler vatan hainidir, millet düşmanıdır. Kim nerede kimi biliyorsa yetkili mercilere bunu bildirmelidir. Bildirin ki bunları temizleyelim” diyerek hem halka hem de bu süreci yürüten yetkililere yapması gerekenleri net bir şekilde söylemektedir. Burada halk üzerine düşeni yapıyor. Herkes bildiğini, duyduğunu şahit olduğunu gidip yetkili yerlere bildiriyor.

Halk bildirmesine bildiriyor da yetkililer ne yapıyor ya da ne yapmıyor? Bu hainlerin kim oldukları çok gizli bir şey değil; bir çay ocağında ya da bir lokantada oturup sıradan biriyle bile konuşarak o bölgedeki bu paralelcileri tespit edebilirsiniz. Ama siz bu vatandaşa “elinde belge var mı” diye sorarsanız o zaman iş başka olur. Bu hainlerin bir kimliği ya da bir belgesi yok ki olsa da bunlardan olmayan insan bunu nerden bilecek.

Bunları tespit etmek yetkililerin görevi. Zaten deşifre olmayan bazı FETÖ üyeleri vatanına, dinine bağlı insanları ihbar ederek bu işi sulandırmaya çalışmaktadırlar. O yüzden bu olaya çok önem verilmelidir. Tabi bunlar o kadar alçak ve pisliğe batmışlar ki bunlardan her şey beklenir. Düşünün; deşifre olmayan FETÖ mensupları utanmadan arlanmadan mensup oldukları, gönül verdikleri, uğruna ölebilecekleri sözde imamlarına küfür bile etmektedirler.

Tabi onların inançlarına göre bunda bir sıkıntı yok. Bütün kurumlar özellikle de siyaset kurumu -kim olursa olsun, hangi makamda olursa olsun- bu parazitlerden temizlenmelidir ve bu hainler bu yaptıkların hesabını vermelidir.