Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Şehit Turgay Türkmen İlkokulu Sinema Kulübü tarafından hazırlanan “Film Günleri” hayata geçirildi.

Şehit Turgay Türkmen İlkokulu’nun taşımalı eğitim merkezi olması nedeni ile öğrencilerin şehirde yaşayan akranlarına nazaran günlük yaşamlarının kısıtlı olması nedeni ile bu açığı gidermenin en kolay yolu olarak düşünülerek hayata geçirilen sinema kulübü ve sinema günleri başladı.

Kulüp öğretmeni ve idarenin seçtiği filmler ile öğrencilerin günlük hayatlarında karşılaşacakları olaylara cevap vermeleri ve yaşadıkları olaylar karşısında nasıl davranacaklarının kolay öğretilmesi hedefleniyor.

Okul yönetiminin uygulamaya başlamadan önce yaptığı istişare toplantısıyla hayata geçirilen uygulama için, sinema sektörünün giderek büyüdüğü, bu büyüme ile birlikte sinemanın toplumsal işlevlerinin de giderek arttığı, bunlardan en önemli ve öncelikli olanının sinema aracılığıyla bilgi aktarılması, başka bir deyişle sinemanın eğitimde kullanılması olduğu ifade edildi.

Uygulama ile bilgi aktarımının yanı sıra, davranış modelleri de öğrenciye aktarılarak eğitim sağlanabileceği, bu nedenlerle de sinema filmlerinin sadece öğretim araçlarının zenginleştirilmesi olarak düşünülmemesi ve kendi başına bir eğitim unsuru olarak görülmesinin altı çizildi. İnsan hayatındaki ümidin, cesaretin, sevginin, sadakatin, kaybetmenin, korkunun, kısaca tüm ilişkilerin anlamını çok geniş ilişkiler ve manalar ağı içinde bir sinema filmi ile verilebileceği, filmler yardımı ile karmaşık bilgilerin imaj yardımıyla metinlere göre daha kolay anlaşılmasının sağlanacağı konularına değinildi.